Presedintele: Cautati solutii pentru revenirea salariilor, de la 1 iunie

Presedintele Traian Basescu a declarat in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

"La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (...) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor", a spus presedintele, informeaza Mediafax.

El a aratat ca aceasta reintregire a salariilor bugetarilor va trebui facuta in conditiile in care in luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent fata de veniturile planificate, insa februarie a fost un minus de doua ori mai mare decat excedentul din luna precedenta. Potrivit presedintelui, si in martie este posibil un minus in colectare veniturilor la buget, dar acesta se datoreaza conjuctural situatiei meteorologice din luna februarie.

De asemenea, seful statului a subliniat ca dincolo de perioada de criza in care Parlamentul a acceptat masurile din ultimii doi ani, parlamentarii au gasit la inceputul mandatului resurse si pentru "a scoate din cea mai neagra saracie pensionarii CAP" prin acordarea pensiei minime garantata.

El s-a declarat convins ca majoritatea parlamentara, impreuna cu guvernul, premierul, privind in bugetul de stat, asa cum este aprobat si fara a diminua investitii, ar putea gasi resurse ca la sfarsitul mandatului sa le poata spune bugetarilor ca vor avea salariile intregi asa cum le-au gasit la inceputul mandatului din 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Bugetul pe 2019 va fi votat la inceputul anului viitor
Setari Cookie-uri