"Presedintele Traian Basescu ia cuvantul, raspunde Crin Antonescu imediat care zice „Buna seara”. Apoi intervine presedintele Romaniei si spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta sa fie desemnat prim-ministru, daca ar dori acest lucru, stiu ca este pregatit, are program, deci totul tine de cum reusim sa formam majoritatile”, apoi se refera la cererea de demisie a presedintelui. La aceasta Crin Antonescu raspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta...”, Ponta n-a raspuns, raspunde Crin Antonescu, e un dialog presedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost data de catre presedintele Basescu.

In continuare, acesta a citit - in timpul emisiunii cu seful statului - transcrierea discutiei dintre presedintele Traian Basescu si liderul PC, Daniel Constantin:

"Daniel Constantin: „Eu ma asteptam ca la inceputul discutiei noastre sa veniti cu o propunere, pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la discutii si dumneavoastra...”

Traian Basescu: „Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.
Daniel Constantin: „Am inteles. O notam ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba...”
Traian Basescu: „Nu...”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am inteles ca este o propunere. Noi credem ca alegerile anticipate (...)” "

Citeste si:

Conform moderatorului, pana la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit in discutia referitoare la posibila sa numire in functia de premier.

Un alt pasaj citit de acesta este urmatorul:

"Traian Basescu: „Stati numai o clipa va rog”
Victor Ponta: „Sa nu ne dati ceva decoratii”
Traian Basescu: „Nu, nu, dar pot sa va dau”
Victor Ponta: „Nu, nu, va multumesc, i-ati dat lui Vanghelie, e suficient... (...)”"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, agentiei Mediafax, ca presedintele Basescu nu i-a propus niciodata nimic si, prin urmare, nu avea ce sa refuze, el amintind ca seful statului a declarat recent ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu premier era stabilita din decembrie.