PDL doreste ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa aiba loc simultan cu alegerile locale, astfel incat alegerile parlamentare din toamna sa fie organizate conform noii legi fundamentale, a declarat Emil Boc, care a facut apel la opozitie sa revina in Parlament in acest scop.

Boc a apreciat ca revizuirea Constitutiei ar fi un bun moment pentru ca opozitia sa revina in Parlament, potrivit Mediafax.

El a explicat ca revizuirea legii fundamentale nu poate fi facuta in absenta opozitiei din Parlament, intrucat sunt necesare voturile a doua treimi din numarul senatorilor si deputatilor pentru adoptarea acesteia.

Liderul PDL a mentionat ca aceasta revizuire ar presupune punerea in aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300.

Emil Boc a sustinut ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei ar trebui sa aiba loc simultan cu alegerile locale, adica in 10 iunie, astfel incat alegerile parlamentare din toamna sa fie organizate conform noii legi fundamentale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Arad: Autorităţile judeţene au decis că este obligatorie purtarea măştilor
Setari Cookie-uri