Noua garda din aparatul de stat: Cine sunt tinerii care il sfatuiesc pe Ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia,(foto) are, pana in prezent, 6 consilieri personali din care doi au sub 30 de ani. In plus, echipei de consilieri i se va alatura in urmatoarea perioada alte 4 persoane, din care trei nu au implinit inca 30 de ani. wall-street.ro va prezinta cine sunt oamenii care compun cabinetul noului ministru al agriculturii.

Carmen Constantin, 25 de ani, a fost numita consilier de comunicare si purtator de cuvant al ministrului. Inainte de a se alatura echipei ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, Carmen Constantin a lucrat in televiziune, la Pro TV si Realitatea TV..

Carmen Constantin a absolvit facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii si are un masterat in managementul institutiilor mass-media.

Sorina Georgiana Avram este consilierul de organizatii profesionale al ministrului. Georgiana Avram are 25 de ani si anterior a lucrat ca expert parlamentar. Avram a absolvit facultatile de administratie publica si de psihologie la Universitatea Bucuresti si are un masterat de psihologie.

Celor doua li se vor mai alatura alti trei tineri, proaspat selectati pentru a-l consilia pe Stelian Fuia.

In data de 28 martie 2012, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, s-a desfasurat ultima etapa a interviului cu candidatii selectati pentru ocuparea a inca trei posturi de consilier in echipa ministrului Stelian Fuia.

Manta Marina-Magdalena are 26 de ani si este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti - Facultatea de Management, inginerie economica in agricultura si dezvoltare rurala - specializare inginerie si management in alimentatie publica si agroturism. De asemenea, detine un MBA - Agrarmanagement in cadrul Facultatii de Agricultura - Universitatea Weihenstephan, Triesdorf.

Codrin Paveliuc - Olariu, in varsta de 28 de ani, a terminat Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi – Facultatea de Agricultura si are un master in management agricol in cadrul aceleiasi Universitati.

Ileana Florentina Badea are 28 de ani si a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti – Management Economic, precum si Facultatea de Finante Banci din cadrul Universitatii Spiru Haret.

La preluarea mandatului, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca doreste sa angajeze in cabinetul sau, prin concurs, trei tineri absolventi de facultate, iar dupa sase luni, cel mai performant dintre acestia va fi propus comisarului european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, pentru un stagiu de pregatire la Bruxelles.

Cum arata garda veche din cabinetul lui Stelian Fuia

Gheorghe Vaida este consilierul pe zootehnie al ministrului. Vaida este fostul director de cabinet al ministerului. Absolvent de zootehnie in 1978, Vaida a scris, potrivit CV-ului postat pe site-ul ministerului, peste 50 de lucrari stiintifice in domeniu.

Cea mai noua a fost publicata in 2010: „Tehnologii moderne privind cresterea taurinelor, evaluarea si valorificarea productiei de lapte conform normelor din Uniunea Europeana”.

Vaida are o cariera lunga in aparatul de stat, fiind printre altele si Director executiv adjunct la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis, in 2008. Din 1989 pana in 2011, Vaida a fost directorul general al Semtest SA Timisoara.

Marcel Cezar Chiru, 58 de ani, este consilierul de imbunatari funciare al ministrului. Anterior, Chiru a fost director tehnic de imbunatatiri funciare la OUAI Vilcelele, Calarasi si director adjunct la Clif SA Constanta. Chiru este de profesie inginer, absolvind Universitatea Politehnica Gheorghe Asachi, facultatea de hidrotehnica.

Stelica Claudiu Coanda, 36 de ani, este consilierul de dezvoltare rurala al ministrului. Anterior, Coanda a fost sef serviciu la Agentia de plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Coanda lucreaza in minister din 2005. Anterior, el a lucrat la Consiliul Local al sectorului 1, conducand zona de magazine sociale, dar a fost si sef de parc, la Herastrau. Coanda a absolvit horticultura, insa a fost student si la ASE, unde nu si-a finalizat inca studiile.

Mihail Cristian Leonov, 33 de ani, este consilierul pentru pescuit si acvacultura al ministrului Fuia. Leonov a fost consilier personal si pentru Valeriu Tabara. Anterior, Leonov l-a consiliat si pe ministrul mediului pe probleme de biodiversitate in Delta Dunarii.

Leonov a absolvit Universitatea Ecologica si are un masterat in managementul resurselor umane.

De la 1 aprilie, echipei de consilieri i se va alatura si Mircea Croitoru, reprezentantul grupului de producatori de legume si fructe din Matca. Numirea lui Croitoru vine dupa ce in perioada de dupa viscol Fuia a fost in vizita la Matca si a promis ca o sa angajez un consilier personal din localitate, la recomandarea primarului. Croitoru va fi consilier pe acest segment de agricultura.

Ovidiu Benea, 41 de ani, fostul director al Oficiului de Cadastru si Publicitate imobiliara din Calarasi este directorul cabinetului Fuia. Benea are o diploma de economist cu specializare pe management agro-turistic, de la Universitatea BioTerra.

In perioada 2004-2009, Benea a fost viceprimar al orasului Fundulea din judetul Calarasi.

Mara Munteanu este sef de cabinet pe probleme de secretariat si corespondenta. Asistent de cabinet este Madalina Niculae, care se ocupa de relatiile interinstitutionale.

In cabinetul ministrului mai sunt doua posturi vacante, cel de curier personal si un post de asistent de cabinet.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri