9 Aprilie 2012

Revista presei de business: Whisky-ul - un plasament mai valoros decat aurul



Vezi mai jos cele mai importante titluri din presa de business

Whisky-ul - un plasament mai valoros decat aurul

Indexul celor mai performante 100 de soiuri de whisky scotian tranzactionate in ultimii patru ani s-a apreciat cu 245%, iar aurul cu doar 146%.

Exista un activ care are un randament mai bun decat metalul galben: whisky-ul scotian, informeaza Finantistii.

Cele mai performante 10 whisky-uri de colectie au adus - in perioada 2008-2011 - un castig mai mare de 400%, cele din top 100 de 245%, iar primele 250 - 180%.

Mineritul n-a murit, ci se transforma

Anul acesta va avea loc cea mai mare reforma a mineritului romanesc, sector ce asigura 40% din energia tarii, dar care este acum in pragul colapsului, precizeaza Adevarul.

De cativa ani se vorbeste de minerit ca de o gaura neagra a industriei romanesti, unde pierderile si datoriile au ajuns la valori uriase. Insa sectorul productiei de energie din Romania se bazeaza in continuare in proportie de 40% pe carbune, astfel ca mentinerea in viata a sectorului minier este esentiala, insa doar cu conditia restructurarii.

Jim Rogers: Taiati taxele si deveniti un Singapore!

Jim Rogers, 70 de ani, presedintele Rogers Holdings si fost partener al lui George Soros in fondul de hedging Quantum Fund, mizeaza in continuare pe aur, euro si agricultura si spune ca deschiderea catre investitori e cea mai buna solutie pentru Romania, scrie Capital.

Culisele esecului de la Cupru Min

Sapte minute dramatice au marcat diferenta dintre succes si ratare in cea mai fierbinte privatizare a momentului.

La 12 fara cinci minute le-am atras atentia ca urmeaza sa expire termenul legal pentru semnarea contractului.

Ne-au reprosat ca facem presiuni asupra lor. La 12 si doua minute ar fi vrut sa semneze, dar era prea tarziu, povesteste o sursa apropiata negocierilor dintre Ministerul Economiei si Bayfront Capital Partners, pentru vanzarea Cupru Min, care au esuat vineri la miezul noptii, la sfarsitul a 12 ore de negocieri, scrie Evenimentul.

Cum platesti aplicatiile gratuite pentru Facebook

Aplicatiile gratuite pentru Facebook, telefoane si tablete nu au costuri financiare implicite pentru utilizator, dar sunt platite cu informatii personale sensibile, de la inclinatii politice si religioase la preferinte sexuale, date folosite uneori in mod inadecvat, potrivit unei analize WSJ, citate de Gandul.

Majoritatea aplicatiilor gratuite solicita si obtin accesul la date sensibile cu caracter personal ale utilizatorului si ale prietenilor sai, chiar daca acestia nu si-au dat acordul pentru colectarea informatiilor.



Citeste si