Institutul de Asigurari si Pensii, in calitate de beneficiar, anunta lansarea proiectului „ECTRANZ – Facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru studentii de profil economic”, ce se desfasoara in perioada ianuarie 2012 - decembrie 2012, in parteneriat cu Academia de Studii Economice si Universitatea Romano – Americana.
Proiectul beneficiaza de cofinantare nerambursabila din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ´Investeste in oameni!´, Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”, Contract: POSDRU/109/2.1/G/81482.

Proiectul, derulat sub deviza “Experienta te duce mai departe”, urmareste astfel sprijinirea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru 150 de studenti de la facultatile de profil economic ale universitatilor partenere prin facilitarea acestora la stagii de practica in companii reprezentative din domeniul asigurarilor, respectiv al brokerajului in asigurari si in cadrul Comisiei de Supraveghere a sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Stagiile de practica se vor organiza in departamente si directii de specialitate, cum sunt: departamentul de subscriere a riscurilor, departamentul de administrare a portofoliului, departamentul de marketing, departamentul de vanzari, departamentul de constatare si de lichidare a daunelor, departamentul financiar-contabil, directia autorizare – reglementare din CSSPP, etc.

Unul dintre obiectivele majore ale proiectului este ca grupul tinta sa beneficieze de un program integrat de instruire si de practica in acelasi timp, conceput din perspectiva crearii de competente si a corelarii sistemului educational cu dinamica pietei muncii.

In cadrul activitatii de diseminare a rezultatelor stagiilor de practica, beneficiarul impreuna cu partenerii vor elabora la final un Ghid de bune practici privind parteneriatul dintre universitati si mediul de afaceri in facilitarea tranzitiei studentilor de la scoala la viata activa.

Date de contact:
Dumitru Badea - Manager proiect
Institutul de Asigurari si Pensii

Tel/fax: 021-318 55 95 / 021-317 95 70
E-mail: ectranz@iasig.ro
http://www.iasig.ro, http://www.ectranz.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri