Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a cucerit titlul european la Bruxelles. Dupa o pauza de patru ani, Diana Bulimar, Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Larisa Iordache si Raluca Haidu au urcat pe prima pozitie a competitiei continentale. Astfel, Romania a obtinut cea de a 129-a medalie, a 6-a la echipe in intrecerile europene, conform site-ului Federatiei Romane de Gimnastica.

Romania a invins cu 176.288 de puncte, tara noastra fiind urmata de Rusia cu 175.536 si Italia cu 171.430.

Cele cinci fete care ne-au adus titlul european sunt antrenate de Octavian Bellu, Mariana Bitang, Lucian Sandu si Marius Vintila.

Ultimul titlu european cucerit de echipa feminina a Romaniei a fost in 2008, la editia de la Clemont-Ferrant (Franta), atunci cind ”tricolorele” le-au intrecut pe gimnastele din Rusia si din Franta, din echipa de atunci facand parte Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Patrascu, Sandra Izbasa si Amelia Racea.

Duminica, in finalele pe aparate, Romania are reprezentante in toate finalele: Catalina Ponor si Larisa Iordache concureaza la sol si barna, Sandra Izbasa la sarituri si Larisa Iordache la paralele, concurs la capatul carui in palmares putand fi adaugate noi medalii de aur.

Competitia incepe de la ora 15:00 si va fi transmisa pe TVR 2 si TVR HD.

Sursa foto: Federatia Romana de Gimnastica


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dancila: Am luat cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor