Romanca salvata de pe Titanic: "Oriunde ai fi intors capul, moartea te-ar fi privit direct in ochi"

La cateva zile dupa ce Jurnalul National a publicat in exclusivitate informatii cu privire la romanca de pe Titanic, un interviu realizat in 1912 cu Beile Moor isi face aparitia in mod absolut miraculos. A fost un interviu realizat pe 19 aprilie, la o zi dupa ce Beile si Meyer au ajuns in New York la bordul navei salvatoare, Carpathia, scrie Jurnalul.ro.

Ce s-a intamplat dupa ce Beile a ajuns la New York, inghetata de frig si speriata de moarte. Imediat ce s-a aflat de naufragiul Titanicului si de faptul ca victimele salvate vor ajunge la bordul navei Carpathia, diferite organizatii caritabile si-au facut aparitia in Portul New York, cu scopul de a oferi o mana de ajutor celor aflati in nevoie.

Asa s-a ajuns ca un membru al Societatii de Ajutorare a Imigrantilor Evrei, pe numele sau Irving Lipschitz, sa preia 20 de victime si sa le cazeze la o alta societate caritabila, numita "Hospitality Society". Intre aceste 20 de persoane preluate de pe Carpathia s-au aflat crestini, musulmani si cinci evrei. Intre cei cinci evrei s-a numarat Beile si micutul Meyer.

Povestea continua pe Jurnalul.ro.

Sursa foto: Jurnalul.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri