Norvegia a eliminat restrictiile de pe piata muncii pentru cetatenii romani, printr-o decizie adoptata de Parlamentul norvegian vineri, 15 iunie. Acest lucru inseamna ca muncitorii din Romania vor avea acces la piata norvegiana a muncii in aceeasi masura cu cetatenii din alte state membre ale Spatiului Economic European (SEE).
Inainte ca aceasta decizie sa fie adoptata, cetatenii romani aveau nevoie de permis de munca pentru a obtine o slujba in Norvegia, in vreme ce muncitorii din alte tari SEE – cu exceptia statelor nordice – aveau dreputul de a obtine o slujba in Norvegia doar prin simpla inregistrare la birourile autoritatilor de stat.

Astfel de restrictii nu i-au impiedicat insa pe angajatorii norvegieni sa angajeze mana de lucru necesara, oferindu-le salarii si contracte reglementate in conformitate cu prevederile legislatiei norvegiene, potrivit unui comunicat al Ambasadei Regale a Norvegiei.

Guvernul norvegian este de parere ca eliminarea acestor restrictii nu va produce perturbari pe piata muncii din Norvegia, caracterizata in prezent prin stabilitate si o rata scazuta a somajului.

Autoritatile din Norvegia se asteapta ca cetatenii romani sa stabilieasca relatii de munca similare cu cele ale muncitorilor din celelalte tari membre UE din zona Europei Centralesi de Est.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri