Grupurile PSD si PNL vor solicita in plenul Senatului, revocarea din functie a presedintelui acestei camere, Vasile Blaga, au declarat surse parlamentare.
"Astazi, la plenul de la Senat de la 17.00 vom cere revocarea lui Blaga, pe considerentul ca majoritatea trebuie sa fie reprezentata in fruntea acestui for", au declarat sursele citate, citate de Mediafax.

[UPDATE] Biroul permanent al Senatului a decis, astazi, convocarea unei sesiuni extraordinare a acestei camere la ora 17.00, pentru revocarea din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si alegerea unei noi persoane.


USL ia in calcul ca, daca revocarea din functie a lui Vasile Blaga va reusi, liderul PNL Crin Antonescu sa fie numit presedinte al Senatului, cel care asigura interimatul in conditiile suspendarii din functie a sefului statului, au declarat pentru surse din USL citate de Mediafax.ro.
Conform surselor citate, aceasta este strategia USL, in cazul revocarii din functie a lui Blaga.

Deocamdata, insa, USL analizeaza variantele procedurale pe care le poate invoca pentru a determina revocarea din functie a presedintelui Senatului, in conditiile in care Vasile Blaga a anuntat deja ca refuza sa convoace o sesiune extraordinara pe aceasta tema sau sa introduca pe ordinea de zi o asemenea solicitare.

Potrivit Deciziei 601 din 14 noiembrie 2005 a Curtii Constitutionale, votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politica a acestuia sau, in cazul unei revocari ca sanctiune, cand acest grup sau o alta componenta a Camerei solicita inlocuirea din functie a presedintelui pentru savarsirea unor fapte care atrag raspunderea sa juridica.

Cum ar trebui sa procedeze USL pentru a-l suspenda pe Traian Basescu si a-l face pe Crin Antonescu presedinte


Liderii USL ar fi stabilit planul politic care duce la suspendarea presedintelui Traian Basescu, potrivit declaratiilor unor surse politice pentru hotnews.ro. USL si-ar propune inlocuirea Avocatului Poporului, modificarea legii CC prin Ordonanta de Urgenta, inlocuirea judecatorilor CC acuzati de incompatibilitate si a celor doi presedinti ai Parlamentului.

Avocatul Poporului are puterea constitutionala de a ataca la Curte ordonantele Guvernului. Planul Guvernului Ponta este, insa, de modificare a legii de func?ionare a Cur?ii, astfel ca e nevoie de inlocuirea Avocatului.

Urmeaza, scrie hotnews.ro, modificarea legii de functionare a Curtii Constitutionale, astfel incat Curtea sa nu mai dea aviz obligatoriu pe hotararile Parlamentului, ci doar un aviz consultativ. Trecand astfel de Curtea Constitutionala, despre care Guvernul Ponta si seful Executivului au insinuat cu diferite ocazii ca ii este fidela lui Traian Basescu, ramane doar aprobarea Parlamentului pentru suspendarea Presedintelui.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri