"Am luat nota de avizul Curtii Constitutionale si m-am bucurat ca nu au constatat nicio abatere a Presedintelui care sa justifice suspendarea". Astfel si-a inceput Traian Basescu prima interventie din Parlament.
Presedintele a mentionat de asemenea ca in Romania sunt lucruri mai importante decat atingerea scopurilor politice "si anume stabilitatea si reputatia tarii".

De asemenea, Presedintele a catalogat ceea ce s-a intamplat in ultimele zile ca o puternica zdruncinare a statului de drept si ii avertizeaza pe membri USL ca "ceea ce ati facut va avea consecinte pe termen lung"

"Imi reprosati ca am stins dialogul cu partidelor (...) A fost o lunga perioada in care dialogul cu USL nu a fost posibil ca urmare a refuzului acestora", mai spune Presedintele.

Despre acuzatiile de xenofobie, Basescu spune ca le regreta si este de acord ca astfel de afirmatii nu ar trebui facute de niciun om politic si cu atat mai putin de un sef de stat.

Despre ultimii 3 ani de guvernare ai PD-L, Basescu spune "criza economica a lovit cumplit Romania si problemele legate de finantele tarii au fost tratate in perioada 2009-2011 la nivel de riscuri la adresa sigurantei nationale".

In ceea ce priveste, incalcarea Constitutiei, Basescu a negat "acuzatiile" USL, punctual, mizand pe distinctia vorba-fapta.

Pe de alta parte Crin Antonescu, noul presedinte al Senatului a declarat in dezbaterea din Parlament "cred ca foarte multi dintre cei care traiesc in aceasta tara stiu ca s-a ajuns la aceasta suspendare dupa ce ani de zile presedintele Romaniei a suspendat spiritul Constitutiei".

"Presedintele se ascunde astazi, in spatele unei false distinctii intre vorba si fapta. Stim ca in anumite imprejurari si functii, vorba inseamna fapta. Presedintele a dat ordine in mod public Parlamentului, Guvernului si tututor celorlalte institutii. Aceasta este de fapt marea problema pe care propunem sa o sanctionam", a mai spus Antonescu.

Presedintele Basescu a parasit plenul Parlamentului, la scurta vreme dupa interventia pe care a avut-o, in timpul discursului lui Crin Antonescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri