Presedintele a mentionat de asemenea ca in Romania sunt lucruri mai importante decat atingerea scopurilor politice "si anume stabilitatea si reputatia tarii".

De asemenea, Presedintele a catalogat ceea ce s-a intamplat in ultimele zile ca o puternica zdruncinare a statului de drept si ii avertizeaza pe membri USL ca "ceea ce ati facut va avea consecinte pe termen lung"

"Imi reprosati ca am stins dialogul cu partidelor (...) A fost o lunga perioada in care dialogul cu USL nu a fost posibil ca urmare a refuzului acestora", mai spune Presedintele.

Despre acuzatiile de xenofobie, Basescu spune ca le regreta si este de acord ca astfel de afirmatii nu ar trebui facute de niciun om politic si cu atat mai putin de un sef de stat.

Despre ultimii 3 ani de guvernare ai PD-L, Basescu spune "criza economica a lovit cumplit Romania si problemele legate de finantele tarii au fost tratate in perioada 2009-2011 la nivel de riscuri la adresa sigurantei nationale".

Citeste si:

In ceea ce priveste, incalcarea Constitutiei, Basescu a negat "acuzatiile" USL, punctual, mizand pe distinctia vorba-fapta.

Pe de alta parte Crin Antonescu, noul presedinte al Senatului a declarat in dezbaterea din Parlament "cred ca foarte multi dintre cei care traiesc in aceasta tara stiu ca s-a ajuns la aceasta suspendare dupa ce ani de zile presedintele Romaniei a suspendat spiritul Constitutiei".

"Presedintele se ascunde astazi, in spatele unei false distinctii intre vorba si fapta. Stim ca in anumite imprejurari si functii, vorba inseamna fapta. Presedintele a dat ordine in mod public Parlamentului, Guvernului si tututor celorlalte institutii. Aceasta este de fapt marea problema pe care propunem sa o sanctionam", a mai spus Antonescu.

Presedintele Basescu a parasit plenul Parlamentului, la scurta vreme dupa interventia pe care a avut-o, in timpul discursului lui Crin Antonescu.