Cum comenteaza presa internationala vizita lui Ponta la Bruxelles

Uniunea Europeana l-a somat joi pe premierul roman Victor Ponta sa "restaureze puterile Curtii Constitutionale" si sa "nominalizeze un Avocat al Poporului sustinut de catre toate partidele" politice, iar premierul a promis imediat sa dea curs solicitarilor UE, scrie AFP, dupa vizita lui Victor Ponta la Bruxelles, noteaza Jurnalul.ro.

Agentia Reuters citeaza un comunicat al biroului presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, in care acesta se declara "profund preocupat" de recentele evenimente din Romania, din punctul de vedere al independentei justitiei si situatiei statului de drept.

BBC prezinta pe scurt avertizarile Uniunii Europene si atrage atentia ca duelul Ponta-Basescu a blocat procesul de luare de decizii in Romania.

Pe de alta parte, Wall Street Journal atrage atentia ca problemele politice din Romania au generat indoieli cu privire la capacitatea tarii de a intruni cerintele acordului de imprumut convenit cu UE si FMI.

Deutsche Welle afirma ca presedintele CE Jose Manuel Barroso a declarat ca premierul roman a fost de acord, in cadrul intalnirii de la Bruxelles de joi, sa furnizeze asigurari urgent si in scris cu privire la ingrijorarile UE.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri