Pachetul de baza medical nu va mai acoperi afectiuni minore

Pachetul de baza din sistemul medical va fi regandit si nu va mai acoperi afectiuni minore, ci in principal riscuri majore si boli grave, iar sanatatea va fi finantata suplimentar si printr-o cota din asigurarea auto obligatorie, pentru acoperirea cheltuielilor de urgenta in cazul accidentelor auto.

Masurile au fost anuntate de premierul Victor Ponta, la finalul discutiei avute, vineri, cu ministrul Sanatatii, informeaza Mediafax.

Sunt de acord cu propunerea colegilor de la Ministerul Sanatatii, de a regandi pachetul de baza in sensul in care trebuie asigurate, in cadrul pachetului de baza, riscurile importante, majore, boli grave, si putem sa scoatem eventual afectiuni minore, cheltuieli minore pe care fiecare dintre noi eventual le putem avea, cu exceptiile celor care vor beneficia de pachet social. Cei care intr-adevar nu au venituri deloc sau au venituri foarte mici vor intra intr-un pachet social, dar nu putem face asistenta sociala din banii sanatatii", a spus Ponta.

El a adaugat ca exista si masuri fiscale care pot fi introduse pentru asigurarea unei finantari suplimentare.

"Una din propuneri, cea referitoare la transferul catre sanatate al unei parti din faimosul RCA, asigurarea obligatorie. Practic, cei care au asigurari pentru autovehicule pot sa acopere intr-o anumita masura cheltuielile de urgenta pentru accidentele rutiere care, din pacate, sunt extrem de frecvente in Romania si care necesita uriase cheltuieli pentru sistemul de sanatate", a spus Ponta.

El a precizat totodata ca sistemul de asistenta de urgenta trebuie sa ramana public si gratuit, neputand fi impusa coplata pentru urgente si a asigurat ca proiectul noii legi a sanatatii va ramane in dezbatere publica pe perioada lunilor iulie si august.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru lămurirea direcțiilor CCR
Setari Cookie-uri