"De 8 ani de cand sunt presedintele romanilor, cu migala, cu atentie, cu sprijin, am construit usor-usor prestigiul Romaniei in UE, in NATO. Acestor oameni, lui Crin si Ponta, le-au trebuit 4 zile sa distruga credibilitatea Romaniei, zilele de 3, 4, 5 si 6. Patru zile din saptamana neagra a Romaniei", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte a reluat discursul impotriva adversarilor sai politice, declarandu-i marionete in mainile lui Dan Voiculescu si a celorlalti "puscariabili" din USL.

"Toti europenii au vazut ca se cearta cu Bruxelles-ul, se ratoiesc la importanti oameni politici din UE, dar nu au curajul sa ii spuna nici pas lui Voiculescu. Oare de ce le este mai frica de Voiculescu decat de legile si bunele practici europene? Pentru un motiv simplu, pentru ca ei insisi sunt rezultatul coruptilor, si unul, fie ca il cheama Crin, si altul, fie ca il cheama Victoras, sunt pusi in fruntea partidelor ca niste marionete care sa ii apere pe cei care sunt gata de plecat la puscarie"

Basescu a avertizat ca a inceput izolarea Romaniei si a amintit ca vineri seara le-a cerut celor patru lideri politici ai tarii (Victor Ponta, Crin Antonescu, Valeriu Zgonea si Petru Filip) sa-l invite la Cotroceni sa discute solutiile presedintelui suspendat pentru recredibilizarea Romaniei.

"As incheia spunandu-va: nu votati pentru mine, votati cea mai buna solutie pentru mersul inainte al Romaniei, votati nu pentru restauratie, votati nu pentru hotii ajunsi sa controleze institutiile statului, votati nu pentru mersul inapoi; asa cum am mers greu, am mers inainte", a conchis Basescu.