In spatele discursului protocolar al oficialului european, specialistii in comunicarea nonverbala au descifrat mesaje mult mai dure, dar nespuse. In cazul lui Victor, desi incerca din toate puterile sa transmita siguranta, mimica, gestica si tonul tradau nesiguranta, temere si neliniste, relateaza Adevarul.ro.

Decriptarea s-a facut in urma vizionarii filmului din timpul conferintei de presa a celor doi, de miercuri, 11 iulie. Autorul decriptarii este Keren Rosner, psiholog specialist in psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Keren Rosner spune ca „daca la Victor Ponta se poate observa o teama bine mascata, ingrijorare si disconfort amestecat cu furie la sfarsitul conferintei, cand este intrebat despre plagiat, la Martin Schulz se constata un gen de bunavointa si stapanire a situatiei, amestecata cu protejarea si salvare a onoarei. Schulz este stapan pe sine si pare si stapan pe situatie, dar cu precautie in a-si asuma riscuri", explica specialistul in psihoterapie cognitiv-comportamentala, Keren Rosner.

Cititi articolul integral pe Adevarul.ro.