1. Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada.

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii.

La sfarsitul lui iunie, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare arata in raportul sau ca premierul a plagiat in teza sa de doctorat. Insa, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a desfiintat Consiliul si ca urmare decizia din iunie a institutiei a fost nula.

"Comisia a hotarat ca al doilea punct pe ordinea de zi sa fie legat de posibilul plagiat al lui Victor Ponta. Mai mult decat atat, am cerut ca fiecare membru, ca fiecare persoana care participa la aceasta sedinta sa depuna o declaratie in scris legata de punctul sau de vedere, iar in final sa se voteze decizia luata. Mi se pare corect sa ne asumam punctul de vedere. Eu am vazut lucrarea, din punctul meu de vedere este plagiat", spunea profesorul Mircea Miclea, citat de Mediafax.

Citeste toate concluziile Consiliului de Etica pe Jurnalul.ro.