Aproximativ doua treimi (62,23%) dintre dascali au promovat examenul national de acordare a definitivarii in invatamant, din data de 17 iulie, 1 din 3 candidati nereusind sa obtina media de promovare - 7.
La testare au participat 5.464 candidati, potrivit Ministerului Educatiei.

Un numar de 25 de candidati (0.46%) au obtinut nota 10 la urmatoarele discipline: educatie fizica, filosofie, limba si literatura germana, educatoare/institutori/profesori pentru invatamantul prescolar, invatatori/institutori/ profesori pentru invatamantul primar, limba si literatura romana, matematica, asistenta medicala generala (maistru instructor), religie ortodoxa, stiinte politice - cultura civica.

La polul opus, note sub 5 au primit 13.98% dintre candidati.

In timpul examenului, 17 candidati au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.


In prezent, candidatii nemultumiti pot depune contestatii in centrele de examen unde au sustinut examenul. Recorectarea lucrarilor se face, in functie de discipline, de comisia de solutionare a contestatiilor in cele 6 centre de profil constituite la nivelul inspectoratelor scolare judetene.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F