Traian Basescu, vizat de un referendum privind demiterea sa, ar trebui sa reflecteze la ceea ce l-a facut atat de nepopular printre romani, iar in loc sa se amestece in institutii, Guvernul ar trebui sa se concentreze asupra economiei, indeamna Financial Times intr-un editorial publicat in editia online de luni.
Lupta pentru putere de la varful scenei politice romanesti a atins punctul culminant la sfarsitul saptamanii, scrie FT, preluat de Mediafax.

"In timp ce se asteapta ca presedintele sa isi pastreze postul, pozitia sa a fost slabita de cele sapte milioane de voturi - (reprezentand) 87 de procente din total - impotriva sa", explica FT, precizand ca prezenta de aproximativ 46% se afla sub pragul de 50% stabilit de Curtea Constitutionala pentru validarea referendumului.

Basescu ar trebui sa reflecteze la ceea ce l-a facut atat de nepopular in randul concetatenilor sai, continua FT, adaugand ca "desi acuzatiile lui Ponta au fost in mare masura exagerate, presedintele nu a actionat intotdeauna in mod neutru, asa cum cere Constitutia". Basescu "a cautat sa se amestece in afacerile economice, care sunt dincolo de mandatul sau", subliniaza FT, adaugand ca "stilul sau de viata extravagant le provoaca resentimente alegatorilor care lupta cu austeritatea".

"Cele doua parti ar trebui sa arate ca si-au invatat lectia dupa vot", indeamna prestiogioasa publicatie, precizand ca referendumul a fost perceput ca o "incercare ingrijoratoare a premierului Victor Ponta de a inlocui un inamic politic cu un aliat mai flexibil".

Aceasta perceptie si decizia de a inlocui Avocatul Poporului cu o figura mai prietenoasa "suna a practici antidemocratice, pe care Guvernul ar trebui sa le evite", subliniaza FT.

"In loc sa se amestece in institutiile Romaniei, Guvernul ar trebui sa se concentreze asupra economiei", concluzioneaza publicatia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri