Geoana spune ca Traian Basescu a “supravietuit cu putin referendumului”, in ciuda faptului ca mai mult de 80% dintre alegatori au votat pentru demiterea sa.

“Salvarea sa a fost o manevra legislativa introdusa de Curtea Constitutionala si acceptata de Parlament, care cerea, pentru ca referendumul sa fie valid, ca la vot sa participle majoritatea absoluta a alegatorilor”, a aratat fostul adversar al lui Basescu la alegerile prezidentiale din 2009.

MIrcea Geoana a punctat faptul ca tara a alunecat in saracie si haos, in timp ce Basescu “flutura cartea austeritatii fiscale ca semn al angajamentelor Romaniei in Europa”.

Citeste si:

“Austeriatea conduce la aparitia extremismului, atat de stanga, cat si de dreapta, iar in prezent un stil contradictoriu si aprins de a face politica ii determina pe partenerii europeni ai Romaniei sa se indoiasca de puterea democratiei sale sis a puna in discutie angajamentul sau fata de valorile europene”, a adaugat Geoana.

In final, fostul senator spune ca acum depinde de toti politicienii tarii sa vina cu un nou plan pentru a raspunde palmei pe care le-au dat-o cetatenii la referendum.