Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat ca nu pot exista "ilegalitate mai mare si prostie mai mare" decat scoaterea din listele electorale a cetatenilor romani plecati in strainatate, el precizand ca detinatorii cetateniei romane au drepturi electorale oriunde s-ar afla, transmite Mediafax.
Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate isi pastreaza dreptul de vot, dar ar trebui scosi din listele electorale din Romania daca traiesc efectiv in alta tara, a declarat premierul Victor Ponta, informeaza 9AM.ro.

Premierul Victor Ponta a tinut o sedinta speciala de Guvern pentru a discuta cum se va proceda in privinta actualizarii listelor electorale, cerinta formulata de Curtea Constitutionala.

„Ca sa demisionez trebuie sa fiu in functie. Eu sunt suspendat. Din postura de suspendat nu pot demisiona. Revenirea la Cotroceni nu mai e o prioritate. Pentru mine miza cea mai mare este demantelarea retelelor de fraudare a proceselor electorale si stabilirea responsabilitatilor pentru cei care dupa ce au organizat un referendum il neaga ei insisi. Nici nu ma intereseaza termenele CC. Pentru mine revenirea la Cotroceni nu mai este cea mai importanta miza. Pentru sanatatea democratiei in Romania, este esential ca acest referendum sa fie analizat in toate detaliile lui din punct de vedere al legalitatii”, a declarat Basescu.

In opinia sa, Ponta, Antonescu, Voiculescu si Rus sunt responsabili de respingerea oricarei sanse ca Romania sa mai intre in Schengen, sunt responsabili de accelerarea deprecierii monedei nationale si ca Romania nu va putea deveni la toamna un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014-2020 la UE.

„Apelul meu catre administratia locala este la corectitudine, pentru ca niste baieti destepti de la Palatul Victoria vor sa impinga nota de plata la cei din teritoriu. Pare a fi o incercare de a impinge responsabilitatea fraudarii referendumului de la Guvern catre primari si cei din sectiile de votare. Presiunea pusa pe primari sa modifice listele electorale ii pune pe primari in situatia de infractori”, a mai spus presedintele suspendat.

Acesta avertizeaza ca Romania se afunda tot mai tare in decredibilizare si ca singura solutie este aplicarea stadardelor democratice europene.

„Cum sa-i scoti din liste pe cei care sunt in strainatate cand ai facut pentru ei 306 sectii de votare? Prostie mai mare ca scoaterea romanilor din strainatate de pe liste nu exista. Suntem in cea mai penibila situatie in care poate fi un Guvern: organizeaza referendum, da cifra, se termina si cand vede ca n-a iesit cum trebuie il contesta. Situatia, unica in UE, descalifica Guvernul Romaniei. Nu vom scapa de efecte neplacute”, a mai spus Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri