Presedintele suspendat Traian Basescu a declara ca mizeaza nu pe o reducere, ci pe o crestere cu cel putin 300.000 a numarului cetatenilor cu drept de vot la data de 29 iulie, daca Guvernul va face corect si legal actualizarea listelor electorale, conform Mediafax.
De asemenea, el a facut un apel la premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Ioan Rus, secretarul de stat pentru administratia locala, Victor Paul Dobre si la chestorul-sef de la Evidenta Populatiei sa faca in mod legal actualizarea listelor electorale, asa cum a cerut Curtea Constitutionala prin adresa transmisa Guvernului in data de vineri 3 august, nu sa faca un recensamant abuziv.

"Orice alta abordare in raport cu solicitarea CC inseamna mistificare, fals, abuz (...) Deocamdata nu a inceput aceasta mistificare, e doar anuntata public. Eu sper ca oamenii acestia isi vor reveni in ceea ce priveste legalitatea pentru ca legea ne spune cum se actualizeaza listele", a subliniat Basescu.

El a aratat ca potrivit legii, actualizarea listelor electorale se face prin contactarea de catre Guvern a institutiilor, nu prin 'numaratori pe coclauri si prin vecini, apeland la nea Vasile si la nemti", asa cum a afirmat ministrul de Interne.

"Actualizarea nu se face trimitandu-l pe nea Vasile, potrivit legii. L-ati vazut pe ministrul Rus, responsabil de cifra care se transmite inainte de inceperea referendumului, ieri chema nemti. Trebuie sa ii spun ca niciodata nu vor veni nemtii sa faca ce trebuie sa faca autoritatile romanii. Aseara il cauta pe nea Vasile sa il trimita pe coclauri. Ce te faci in satele de munte, unde sunt asezate, hat, pe coline, casele din kilometru in kilometru. Cred ca acolo se duce insusi Rus in satele din Carpatii Orientali si Dobre in satele din Carpatii Occidentali si iau la picior casele de pe coasta de deal", a spus Basescu.

El a mai spus ca "le va tranti usa in nas" celor care vor veni sa il recenzeze in aceasta perioada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri