Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, dupa semnarea manifestului, ca PDL isi exprima clar intentia de a-si uni fortele in mod natural cu alte formatiuni profund atasate valorilor democratiei, ca aceasta alianta se naste natural intr-un moment important pentru tara.

El a spus ca in ultimele doua luni au fost atacuri fara precedent la adresa democratiei din partea USL, a gruparii Ponta-Antonescu si ca de aceea fortele civice si partidele de dreapta se angajeaza intr-un efort comun pentru recredibilizarea Romaniei in plan international.

Ce sanse electorale are noua platforma, gandita ca o alternativa la USL? Potrivit unui sondaj recent realizat de CSOP, PDL ar fi votat de 20% din romani, ICCD de 3%, iar PNR de 2%. Nu intotdeauna, insa, scorul unei aliante este suma procentelor fiecarui partid. Analistul politic Cristian Ghinea crede ca succesul noii aliante este posibil daca vor fi respectate anumite conditii, potrivit Adevarul.

Citeste si:

„Exista in opinia publica o anumita asteptare pentru un mesaj similar cu cel al Aliantei DA din 2004, axat pe anticoruptie si integritate. PDL nu mai poate transmite un asemenea mesaj pentru ca a jucat politic bazandu-se pe baroni si pe corupti", este premisa de la care porneste Cristian Ghinea.

Sursa foto: Initativa Civica de Centru-Dreapta