Taxiurile neautorizate ar putea fi identificate, imediat dupa ce intra in incinta Aeroportului "Henri Coanda", cu ajutorul unui soft special, potrivit unei propuneri anuntate de seful Directiei Rutiere din IGPR, comisarul sef Lucian Dinita.

Seful Directiei Rutiere a explicat ca acest soft ar trebui sa contina o baza de date cu numerele tuturor taxiurilor autorizate. In momentul in care in aeroport ar intra un taxi neautorizat, softul va genera, pe monitoarele camerelor de luat de vederi, un anunt de alerta. Astfel, a explicat Dininta, asa-zisii taximetristi "pirat" ar urma sa dispara din curtea aeroportului.

In acelasi timp, exista o propunere ca in Legea Taximetriei sa fie introdus un un articol de lege prin care, pe langa amenzi, taximetristii care lucreaza fara autorizatie sa ramana, pentru sase luni, si fara placutele de inmatriculare, scrie Mediafax.

"Legislatia se pare ca este blanda in acest domeniu si avem in vedere sa efectuam propuneri si modificari legislative pentru a interveni mult mai drastic", a explicat Valentin Preda, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, dupa o intalnire desfasurata la Ministerul Transporturilor, la care s-a discutat despre imbunatatirea masurilor privind siguranta pasagerilor si implementarea unor masuri eficiente pentru prevenirea savarsirii infractiunilor la Aeroportul "Henri Coanda".

Intalnirea s-a desfasurat la doua saptamani dupa ce o japoneza de 20 de ani a fost acostata in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharit si ucisa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cum se primea mita la Politia Rutiera
Setari Cookie-uri