Intalnirea cu reprezentantii Exxon Mobil si OMV Petrom nu a fost anuntata pe agenda publica a premierului Ponta, iar Guvernul nu a dorit sa dea detalii despre discutii.

In 22 februarie, OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei, scrie Mediafax.

Zacamantul a fost descoperit in urma forarii putului Domino-1 de catre ExxonMobil, prima operatiune la mare adancime in largul tarmului romanesc, cu o adancile de peste 3.000 de metri. Domino-1 este amplasat in Blocul Neptun, la 170 de kilometri de tarm, in ape cu o adancime de aproximativ 930 de metri.

Citeste si:

Ministerul Economiei negociaza totodata cu OMV Petrom, prin OPSPI, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea. Guvernul a prelungit recent cu patru zile, pentru 18 septembrie, data licitatiei pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim.

Conform unui anunt al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu urmeaza sa primeasca si el, marti, delegatia companiilor Exxon Mobil si OMV Petrom.

Presedintele Basescu a declarat, marti, la Reuniunea anuala a Diplomatiei Romane, ca prezenta in tara noastra a unor companii americane precum Exxon sau Chevron constituie o dovada ca si partea economica a parteneriatului strategic cu SUA se dezvolta.