Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a anuntat lansarea unui nou serviciu de programare a interviurilor si a unei noi proceduri de solicitare a vizelor temporare.

Incepand cu data de 13 septembrie 2012, urmatoarele servicii vor fi oferite gratuit solicitantilor de viza:

• Programarea interviurilor de viza temporara prin telefon sau online. Puteti apela numarul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul Romaniei sau (703)988-7105 din Statele Unite, sau va puteti programa pe internet la adresa www.ustraveldocs.com/ro. Centrul de programari poate fi contactat si utilizand Skype prin ustraveldocs – Romania.

• Informatii despre procedurile de solicitare a vizei.

• Expedierea documentelor catre Ambasada SUA prin serviciul de curierat TNT, in cazul in care se solicita informatii suplimentare dupa interviul de viza. (Acest serviciu va fi disponibil si solicitantilor de vize de imigrare).

• Expedierea pasaportului dumneavoastra prin serviciul de curierat TNT dupa ce viza a fost aprobata. (Acest serviciu va fi disponibil si solicitantilor de vize de imigrare).

Dupa achitarea taxei de solicitare a vizei temporare la orice sucursala BRD din Romania, serviciile mentionate vor deveni disponibile. Va rugam sa retineti ca taxa de solicitare aferenta majoritatii categoriilor de vize temporare este de 160 USD si se achita in RON.

Solicitantii de vize temporare care si-au programat interviul inainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie sa se prezinte la Sectia Consulara a Ambasadei SUA conform programarii stabilite.

Solicitantii de vize temporare care doresc sa se programeze pe data de 13 septembrie sau dupa aceea trebuie sa parcurga urmatoarele proceduri:

Pasul 1: Sa isi pregateasca o fotografie. Pentru cerintele legate de fotografie, va rugam sa vizitati urmatoarea pagina: www.ustraveldocs.com/ro

Pasul 2: Sa isi completeze online formularul de solicitare a vizei DS-160 la http://ceac.state.gov/genniv/ si sa tipareasca pagina de confirmare la final.

Pasul 3: Sa isi creeze un profil pe pagina www.ustraveldocs.com/ro, sa selecteze categoria de viza pe care doresc sa o solicite si apoi sa tipareasca ordinul de plata (cu cod de bare) ce contine detaliile necesare pentru BRD.

Pasul 4: Sa mearga la cea mai apropiata sucursala BRD pentru a achita taxa. BRD va elibera o chitanta aferenta acestei plati.

Pasul 5: Sa faca programarea interviului de viza utilizand portalul de internet www.ustraveldocs.com/ro sau apeland numarul de telefon 031 780 0260 din Romania sau (703)988-7105 din Statele Unite. Centrul de programari poate fi contactat si utilizand Skype prin ustraveldocs–Romania.

Pasul 6: Sa se prezinte la Sectia Consulara a Ambasadei cu toate documentele necesare pentru interviu in ziua stabilita.

Pasul 7: Pasapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate gratuit de catre TNT catre una din locatiile TNT din tara. Pentru un serviciu mai rapid se poate opta pentru ridicarea pasaportului, in persoana, de la sediul TNT Romania SRL din Str. Aurel Vlaicu Nr. 49, cod postal 075100, Otopeni, Romania.

Pentru eventuale lamuriri puteti contacta centrul de programari la numerele mentionate mai sus sau prin email la adresa visasbucharest@state.gov. Puteti de asemenea sa contactati telefonic Sectia Consulara de luni pana vineri intre orele 14:00 si 17:00 la numarul 021 270 6000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Accesul pe plajă, permis şi fără şezlonguri. Ce se va întâmpla cu izolarea acasă
Setari Cookie-uri