Suspiciunile legate de aeronava inchiriata de administratia prezidentiala pentru a-i asigura lui Traian Basescu un zbor in Arabia Saudita in 3 august 2005, se adancesc. La mai bine de 24 de ore de la primul comunicat emis de Cotroceni, care sustinea ca ancheta jurnalistica a Antenei 3 este un atac la adresa presedintelui si o dezinformare, luni, putin dupa ora 21:00 Palatul Cotroceni emite un larg raspuns care cuprinde nu mai putin de 12 anexe, scrie Jurnalul.
Acest raspuns nu lamureste de loc felul in care compania Mia Airlines despre care existau date certe ca preluase avioane care efectuau trafic de arme in zone interzise a fost aleasa de presedintele Basescu sa-l duca in Arabia Saudita, intr-o misiune oficiala. Traian Basescu, ca ministru al Transporturilor inainte de anul 2000, avea cunostinta despre rapoartele inspectorilor ONU la Bucuresti, care surprinsesera unul din aceste avioane cu marca BAC 1-11, fabricat si in Romania, ca fiind utilizat in operatiuni ilegale de Viktor Bout.

Credem ca ne aflam la inceputul unui urias scandal international cu implicatii catastrofale pentru imaginea lui Traian Basescu, abia reintors la Cotroceni, dupa suspendare. Traian Basescu urmeaza sa se intalneasca la Bruxelles cu liderii PPE si cu presedintele CE, Barroso. Evident ca scandalul cu arme murdare, il pune pe Basescu in situatii delicate in dialogul de la Bruxelles. Vom reveni pe larg cu noi date despre acest caz care pune o tara NATO pe harta traficului ilegal de arme, protejat de la cel mai inalt nivel.


Citeste articolul integral pe Jurnalul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri