35% dintre romani sunt nevoiti sa stea peste program din cauza numarului mare de atributii la locul de munca, iar 1 din 5 este motivat sa stea mai mult la job dupa incheierea orelor de lucru de conditiile economice, din cauza carora se teme ca isi poate pierde locul de munca, potrivit BestJobs.
Alti 19% dintre respondenti au mentionat ca sunt foarte prinsi in job-ul lor si nu pot sa se deconecteze complet nici in timpul liber, in timp ce 23% dintre acestia sunt motivati sa lucreze mai mult datorita bonusurilor cu care sunt rasplatiti.

In ceea ce priveste programul de lucru, 40% dintre romanii care au participat la sondaj petrec la birou noua ore pe zi , avand o pauza de masa de o ora, in timp ce 28% dintre acestia lucreaza chiar si peste 10 ore, in fiecare zi. 17% dintre respondenti sustin ca au un program normal de 8 sau 9 ore, dar lucreaza si de acasa si in weekenduri.

Totusi, in cazul in care ar fi pusi sa aleaga dintre bani mai multi, dar si un volum mai mare de lucru si responsabilitati mai mari, si un salariu mai mic, dar un loc de munca lejer, 86% dintre cei chestionati prefera sa isi sacrifice timpul in favoarea banilor.

Sondajul a fost intreprins pe un esantion de 2.200 respondenti, in perioada 13 - 18 septembrie 2012. Majoritatea participantilor la sondaj au varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri