Ce averi au candidatii la functia de Procuror General al Romaniei si sef al DNA

Aproape toti cei 11 procurori care s-au inscris in cursa pentru cele doua functii sunt proprietarii unor suprafete de teren, fie ele situate in intravilanul unor localitati, in extravilan sau agricole, dobandite prin cumparare, mostenire ori concesiune. Din acest punct de vedere, cel mai bine stau procurorii Tiberiu Nitu, Gheorghe Cornescu si Viorica Stoica, scrie luju.ro, citat de Jurnalul.ro.

Gheorghe Cornescu - Procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Gheorghe Cornescu si-a completat ultima declaratie de avere, existenta pe site-ul CSM, in primavara anului 2011. Potrivit acesteia, procurorul detine un teren agricol de 500 metri patrati in judetul Ilfov, impreuna cu sotia sa Oana Cornescu, pe care l-a cumparat in anul 2005.

De asemenea, acesta mai are un teren intravilan in Bucuresti, tot impreuna cu sotia sa, in suprafata de 78,5 metri patrati. Este vorba despre suprafata indiviza din terenul pe care este construit imobilul in care se afla apartamentul in care locuieste. Un apartament de 187 metri patrati, pe care l-a dobandit in 2011, in urma unui contract de schimb realizat cu Sandu Marius si Sandu Andreea, asa cum este mentionat in declaratia de avere.

In ceea ce priveste bunurile mobile, Gheorghe Cornescu detine un autoturism Mercedes, fabricat in 2006. Procurorul are doua depozite de 20.000 de euro si 10.000 de euro, deschise in 2010, la Bancpost si ING Bank, dar si doua conturi curente. Unul in valoare de 88.000 de ron, deschis in 2006 la ING, si altul de 5.000 de euro, deschis tot la ING, dar in 2011.

Aflati ce averi au si ceilalti candidati pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri