12 Octombrie 2012

Dezastru cultural langa Brasov: O vaca avea un castel, castelul n-avea nimic impotriva



Fara sa exagerez, comuna Budila de langa Brasov putea sa se transforme, dupa 1990, intr-o Vale a Loarei in miniatura. Aici sunt nu mai putin de patru palate ale nobililor maghiari si o biserica ortodoxa din secolul al XVIII-lea. Dupa informatiile mele, este singura localitate rurala din Romania care cuprinde atatea resedinte nobiliare, monument istoric. Din pacate, de o parte dintre constructii risca sa se aleaga pulberea.

Am ajuns la Budila intamplator, de fapt aveam intentia sa gasesc un alt sat, unde aveam un subiect despre comunism. Ploua marunt si am vazut pe geamul masinii o ruina mare. Am oprit, am coborat si m-am indreptat spre ea, relateaza Jurnalul.ro.

Era un palat destul de impunator si am intrat intrat pe o usa sculptata, care arata ca vai de mama ei. Aveam senzatia ca am nimerit intr-un thriller, cu conace bantuite de fantome. Ma simteam supravegheat, si chiar eram. In timp ce studiam o camera imensa, care parea o fosta sala de bal, dintr-un colt intunecat am zarit lucid niste ochi. Am zbierat: "E careva aici?!". Mi s-a raspuns: "Muuuu!". Privirea nu era nici macar curioasa, ci blanda si apartinea unei doamne vaci. Tinand cont de locul unde se afla, am intrebat daca e de rasa nobila si a dat din cap, ca da. Cooperanta, a stat sa o pozez, fara sa se sperie de blitzul aparatului.

Mai multe detalii pe Jurnalul.ro.

Sursa foto:Jurnalul.ro



Citeste si