Basescu, in discutii cu presedintele Georgiei: Putem plange impreuna, am ramas in opozitie

Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi dimineata, la Palatul Cotroceni, pe liderul georgian Mihail Saakasvili, cu care a glumit pe tema alegerilor pierdute de formatiunea acestuia, afirmand ca pot plange impreuna pentru ca fiecare dintre ei a ramas in opozitie fata de guvern, informeaza Mediafax.

"Cum merg lucrurile in Georgia? Ati ramas si dumneavoastra in opozitie cu guvernul dumneavoastra. Asa ca acum putem plange impreuna", i-a spus Basescu liderului georgian.

El l-a intrebat pe Mihail Saakasvili si daca noul Guvern de la Tbilisi va mentine linia pro-occidentala.

Mihail Saakasvili l-a informat ca formatiunea sa a primit asigurari ca noile autoritati vor mentine "drumul de apropiere" fata de NATO si UE, adaugand ca va acorda tot sprijinul sau in acest sens.

Liderul georgian a mai aratat ca noul guvern din tara sa mosteneste un buget de surplus si are in acest sens un avantaj spre deosebire de perioada cand a venit el la putere si situatia financiara a tarii nu era deloc buna.

Mihail Saakasvili se afla la Bucuresti pentru a participa la Congresul PPE, el apreciind ca aceasta reuniune este cea mai dinamica dintre toate congresele popularilor la care el a asistat.

"Probabil dezbaterile au luat si ceva din energia dumneavoastra", i-a mai spus Saakasvili lui Basescu.

Presedintele georgian l-a numit miercuri in functia de premier pe miliardarul Bidzina Ivanisvili, a carui coalitie de opozitie a castigat alegerile legislative la 1 octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ponta spune ca NU vom avea alegeri locale in doua tururi
Setari Cookie-uri