"Aparitia acestor stenograme nu face decat sa confirme inca o data ca atunci cand am ocupat functia de presedinte al ANAF am respectat LEGEA, actionand in interesul natiunii romane si al institutiei pe care am condus-o. Totodata, invit mass-media si orice alta persoana interesata sa analizeze cu atentie si obiectivitate toate cele 213 stenograme care se regasesc la dosarul instrumentat de catre DIICOT, pentru a constata cele afirmate anterior de mine, si anume ca nu am nicio legatura cu dosarul de evaziune fiscala instrumentat", a declarat Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

In opinia sa, un procuror despre care se stie ca este din 2007 participant alaturi de Victor Ponta la raliurile auto din Campionatul National al Romaniei nu are legitimitatea necesara pentru a lansa in spatiul public teme care pot fi folosite in batalia politico-electorala.

"De altfel, avand in vedere maniera neprofesionista in care a fost instrumentat acest dosar, am sesizat pentru prima data, inca din 2010, CSM si DIICOT-structura centrala, urmand ca, in functie de rezultatul acestor verificari, sa analizez oportunitatea sesizarii institutiilor internationale", mai spune Blejnar.