Nu doar copiii merg la scoala. In curand, si parintii ar putea sa o faca

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP) doreste realizarea, cat mai curand, a unor scoli pentru parinti intrucat acestia simt nevoia sa invete cum sa se comporte cu copiii in diverse stadii, a declarat presedintele organizatiei, Mihaela Guna.

"In viitorul apropiat dorim sa facem o scoala a parintilor pentru ca trebuie sa recunoastem ca sunt lectii pe care nu le dobandim la scoala si care trebuie invatate. Trebuie sa fim parinti si pentru copilul de gradinita, sa invatam sa fim parinti si pentru copilul de gimnaziu pana cand responsabilitatea noastra incepe sa scada", a sustinut Guna.

Mihaela Guna a precizat ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, i-a asigurat pe parinti de sprijinul MECTS in acest proiect.

Potrivit Mihaelei Guna, in fiecare judet unde exista reprezentanti ai asociatiilor de parinti ar putea sa fie organizata o astfel de scoala.

Reprezentantul FNAP-IP a sustinut ca inclusiv parintii din mediul rural isi doresc o astfel de scoala.

La randul sau, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, considera ca scoala poate veni in sprijinul parintilor prin organizarea unor dezbateri sau prelegeri prin care sa inteleaga ce este mai important in comportamentul lor fata de copii.

"Fiecare dintre noi invatam sa exercitam o profesiune in viata, dar nu invatam aproape deloc despre ce inseamna profesiunea de parinte", a declarat Andronescu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a participat la conferinta Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri