Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marti, ca hotararea Curtii de Apel Bucuresti, prin care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in Dosarul Transferurilor, este nedreapta si nelegala.

"Nu vreau sa comentez pentru ca este decizia unei instante, iar acest lucru nu se discuta in mass-media. Vreau sa spun insa doar ca este o hotarare nedreapta si nelegala, atat", a spus Copos.

Oficialul rapidist afirma ca aceste lucruri il "macina", desi este constient ca decizia de luni a Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si irevocabila. "Stiu ca nu este o decizie definitiva, dar chiar si asa, nu ma simt bine. Noroc ca sunt un om puternic. Aceste lucruri te macina, mai ales cand ai responsabilitatea a peste 2.000 de locuri de munca", a precizat Copos, citat de Mediafax.

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare si patru ani interzicere a unor drepturi, pentru inselaciune, in Dosarul Transferurilor.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care initial trebuia sa dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amanat pronuntarea unei sentinte pentru 12 noiembrie, cand a dictat sentinte cu inchisoare intre trei si opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
IJ verifica decizia Curtii de Apel privind eliberarea lui Piedone
Setari Cookie-uri