Reteaua Politica, organizatie din care fac parte antreprenori si manageri, considera ca programele de guvernare ale principalelor forte politice participante la alegerile din luna decembrie a acestui an, USL si ARD, sunt populiste si neserioase.
In primul rand, membrii Retelei Politice arata ca modificarea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% nu ar fi benefica pentru economia Romaniei, intrucat nivelul acesteia este echilibrat, atat in raport cu alte sisteme de impozitare europene, cat si in contextul economiei romanesti.

„In Romania, in acest moment taxa aplicata consumului este mult mai mare, in valoare nominala, decat cea aplicata venitului. Aceasta disproportie este oarecum logica intr-un stat in care oamenii nu au educatia de a plati taxe, motiv pentru care este mult mai simplu sa retii la sursa TVA-ul incasat de la consumator decat sa-l astepti pe contribuabil sa-si raporteze singur si sa isi plateasca impozitul pe venit. Pe de alta parte, uneltele de verificare a TVA sunt mult mai simple si mai bine puse la punct, astfel incat pe aceasta zona colectarea este mult mai buna”, spune Octavian Marin, unul dintre membrii miscarii Reteaua Politica.

El afirma ca Romania inregistreaza in prezent un deficit bugetar, iar o scadere a cotei unice este „cel putin nepotrivita” in acest context.
Totodata, Reteaua Politica indica faptul ca niciuna dintre parti (USL sau ARD – n.r.) nu incearca sa schiteze bugetele, nici macar pentru 2013, din care sa reiasa cum vor fi finantate proiectele despre care vorbesc.

“Avem de-a face cu doua grupari care au fost la guvernare in anul 2012, niciuna nereusind sa elaboreze un program plauzibil si realizabil. Obiectivele trecute in cele doua documente sunt la fel de nerealiste precum promisiunea PP-DD de a da 20.000 euro fiecarui alegator”, au adaugat reprezentantii Retelei Politice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri