Statul roman are de recuperat datorii pe care unele „tari pretine“ regimului Ceausescu nu le-au achitat. Romania si-a luat adio de la 241 de milioane de dolari, bani datorati de state aflate in incapacitate de plata, scrie Adevarul.ro.
Sfarsitul anilor ’70 si anii ’80 au insemnat pentru romani o lupta continua pentru supravietuire. O goana neintrerupta pentru hrana si alimente. In paralel, tot ce se producea bun in tara pleca la export: produse agricole, confectii, utilaje, servicii pe proiectare si montaj, armament.

De ele se bucurau popoare „pretine“ lui Ceausescu, precum Sudan, Congo, Nigeria, Somalia, Tanzania, Irak. Conform cifrelor oficiale, transmise de Ministerul Finantelor ziarului „Adevarul“, la 30 iunie 2012 Romania inca mai avea de recuperat 2,355 miliarde de dolari.

Citeste articolul complet pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri