Un procent redus dintre romani, de aproximativ 5%, isi apreciaza starea de sanatate ca fiind excelenta, in timp ce 57% spun despre propria sanatate ca este buna sau foarte buna, potrivit unui sondaj realizat de compania Philip si IMAS. Afla care sunt bolile de care se tem romanii pe termen lung.
Chestionati in privinta problemelor de sanatate pe care le-ar putea dezvolta pe viitor, romanii considera bolile cardiovasculare ca fiind cea mai mare amenintare asupra sanatatii lor, in timp ce 42% din romani nu se considera amenintati de vreo problema de sanatate in urmatorii 5 ani.

In 2012, 58% din respondenti au afirmat ca tehnologia existenta nu este suficienta pentru diagnosticarea incipienta si tratament, in timp ce acum un an 63% din respondenti au fost de parere ca tehnologia existenta nu este de ajuns.

Cu toate acestea, in randul populatiei, problemele si dificultatile sistemului medical raman aceleasi: lipsa profesionalismului, costurile ridicate pentru asistenta si tratament, precum si bugetul insuficient alocat sistemului public de sanatate si tehnologia veche si insuficienta.

La nivel global, preocuparea unanima a guvernelor actuale este de a asigura si de a dezvolta un sistem de sanatate echitabil si durabil, axat pe prevenirea imbolnavirii populatiei. Uniunea Europeana vine in intampinarea acestui demers, prezentand un program de dezvoltare ambitios pentru urmatorii 10 ani – Europe 2020 – prin care isi propune sa asigure Statelor Membre o crestere sustenabila in domeniul medical.

Mai mult, numarul de pacienti care sufera de boli cronice este in continua crestere in toata lumea.

“Daca in urmatorii 10 ani este estimat ca peste 400 milioane de oameni sa aiba drept cauza a decesului o boala cronica, atunci pana in anul 2050 se considera ca 50% din populatia lumii occidentale va fi afectata de o astfel de boala”, a spus Dr. Catherine Le Galès-Camus, WHO Assistant Director-General.

Royal Philips Electronics este o companie diversificata de sanatate si bunastare, care se focuseaza pe imbunatatirea vietilor oamenilor prin importante inovatii. Avand sediul central in Olanda, Philips a raportat vanzari de 22,6 miliarde in 2011 si are aproximativ 122.000 angajati si beneficiaza de vanzari si servicii in mai mult de 100 de tari. Compania este lider in domeniul ingrijirii cardiace, ingrijirii medicale si ingrijirii la domiciliul personal, solutii de iluminat eficiente si noi aplicatii de iluminat, precum si produse de ingrijire pentru barbati, aparate portabile si igiena orala.


Sursa foto: freedigitalphotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri