Ponta a declarat ca si-a dorit arborarea si la Palatul Victoria a drapelului national cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, iar viceprimarul orasului Targu Jiu si o fabrica de confectii din localitate au oferit Guvetnului un drapel national de mari dfimensiuni care sa acopere fatada cladirii, scrie Mediafax.

"Sper ca de acum incolo, in fiecare an, oricine va fi prim-ministru, oricine va fi presedinte, oricine va fi seful Parlamentului, de Ziua Nationala sa foloseasca aceasta idee. E un lucru pe care ni-l redescoperim dupa 1989", a spus Ponta.

El a dezvelit astfel un drapel care acopera aproape in totalitate fatada Guvernului si a aratat ca si acasa, la blocul unde locuieste, a arborat drapelul national.
Ponta a venit la Guvern impreuna cu cei doi copii ai sai si cu sotia, Daciana Sarbu, carora le-a aratat biroul unde lucreaza. Premierul a afirmat ca fiul sau si-ar fi dorit computerul pe care il are in birou, dar fiica sa astepta mai mult sa participe la parada de 1 Decembrie.

Citeste si:

Vizitatorilor, Ponta le-a aratat in sala de sedinte a Guvernului unde anume sta fiecare ministru la sedinta Executivului si a semnat numeroase stegulete tricolore, oferite gratuit vizitatorilor.

Persoanele care au vizitat Guvernul au profitat de ocazie nu doar pentru a lua semnaturi de la premier, dar si pentru a-i inmana diferite cereri, a inainta plangeri legate de anumite autoritati sau a solicita diverse masuri sociale. Pana si un copil l-a intrebat pe premier cand i se va mari alocatia.

Dupa vizita la Guvern, premierul Ponta a plecat cu familia la Arcul de Triumf pentru a asista la parada militara de Ziua Nationala.