Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, sambata, dupa parada militara de Ziua Nationala, ca nu a stat alaturi de presedintele Traian Basescu, ci fiecare a stat "pe locul lui".

Dupa incheierea ceremoniei fostul sef de stat a dat mana cu mai multi dintre cei prezenti la parada de 1 Decembrie, fiind intrebat de unul dintre acestia de ce a stat langa presedintele Basescu, pentru ca astfel l-ar fi "cautionat" pe acesta, scrie Mediafax.

"Fiecare pe locul lui. Nu am stat alaturi", a explicat Ion Iliescu (foto).

Intrebat despre huiduielile care s-au auzit din multime in timpul intonarii imnului national, el a raspuns: "Suntem in democratie. Libertatea de exprimare e asigurata".

"Cred ca e o zi pentru toti plina de semnificatii si istoria care ne aduce imediat aminte de tot ce s-a cladit in timp de catre acest popor si aspiratia lui catre mai bine. Aceasta cred ca este semnificatia profunda", a mai declarat fostul presedinte Ion Iliescu.

Zeci de persoane au scandat "Jos Basescu! "

Cateva zeci de persoane adunate, sambata, la Arcul de Triumf pentru a urmari parada militara organizata de Ziua Nationala au scandat "Jos Basescu!" si "Rusine! Rusine sa va fie!".

Grupul, aflat langa Arcul de Triumf, in zona rezervata publicului a scandat "Jos Basescu! Rusine! Rusine sa va fie!", dar si "Romania! Romania! Ole! Ole!". In timpul scandarilor, muzica militara de la difuzoarele amplasate in piata Arcului de Triumf a fost inlocuita cu muzica ambientala.

Presedintele Traian Basescu participa la festivitatile de la Arcul de Triumf.

La aceasta ora, conform estimarilor oficiale ale Jandarmeriei in zona se afla cateva mii de persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Setari Cookie-uri