La Drobeta Turnu Severin, manifestarile de Ziua Nationala au inceput in jurul orei 10.00, cu salutul drapelului si intonarea imnului national, urmate de depuneri de coroane de flori la monumentul eroilor, scrie Mediafax.

La un moment dat, dupa ce autoritatile locale, cele judetene si politicieni au depus coroane de flori la monumentul eroilor, un barbat si o femeie, sot si sotie, au huiduit si au strigat: "Politicieni , rusine!... La Multi ani Romania libera si democratica! La puscarie cu jefuitorii Romaniei!"

Dupa cateva minute, cei doi protestatari au fost inlaturati de fortele de ordine.

Barbatul, Ion Olteanu, a spus ca huduielile au fost indreptate impotriva premierului Victor Ponta si a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.

"Eu am fost unul dintre cateva mii de romani care au stat in strada. Au promis, au mintit! Ponta este un tradator. Duicu (n.r. - Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti) a ajuns satrap de Mehedinti. Mehedintiul nu este proprietatea lui Duicu. Si-a numit toti finii si acolitii in functiii publice. Au spus ca depolitizeaza. Acuzau PDL-ul ca au politizat institutiile statului. Trebuia sa puna profesionisti, nu acoliti in functii publice", a declarat protestatarul.

Intrebat daca i se pare oportun momentul pentru un astfel de protest, barbatul a spus ca va continua sa isi strige nemultumirile 365 de zile pe an.

Ion Olteanu a povestit ca a fost inchis in beciurile comuniste inainte de 1989, apoi a emigrat in Statele Unite. Atat el cat si sotia sa au dubla cetatenie, romana si americana, iar in urma cu cativa ani s-au intors in Romania.

Manifestarile de 1 Decembrie, la care au participat peste o mie de persoane, s-au incheiat cu o parada in cadrul careia au fost prezentate autospecialele de interventie ale Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, ale Politiei de Frontiera, ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ale Inspectoratului de Jandarmi si Politiei Locale, insotite de muzica de fanfara.

Programul de Ziua Nationala continua la Drobeta Turnu Severin cu un spectacol de muzica populara, care va avea loc in jurul orei 16.00, in zona de promenada Crisan din municipiu. La spectacol vor participa interpretii Anica Gantu, Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, Ionela Badalan si Alina Moti.
Tot atunci , oamenii vor primi fasole cu carnati si vin fiert.

Primaria Drobeta Turnu Severin a pregatit circa 7.000 de portii de fasole cu carnati si cateva sute de litri de vin fiert.