Conform surselor citate, s-au inregistrat 226 de voturi "impotriva" cererii MJ se incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD si doar 145 de voturi "pentru", noteaza Mediafax.

Votul a fost secret cu bile.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denuntatorului sau, omul de afaceri Nicusor Dima, "cate doua milioane, de benzina", pentru cele 600 de masini pe care intentiona sa le foloseasca in campanie, la randul sau Dima estimand ca este vorba despre "un miliard, un miliard doua sute".

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii deputatului PSD Ion Stan, procurorii arata ca parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denuntatorului sau.

In interceptari, Ion Stan ii solicita denuntatorului sau sa il ajute financiar in campania electorala, acesta precizand procurorilor, de asemenea, ca in 2009 a platit pentru peste 155.000 de galeti rosii care au fost impartie in campania electorala pentru europarlamentare. In schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Citeste si:

In urma solicitarii ministrului Justitiei, Comisia Juridica a Camerei a avizat pozitiv cererea privind arestarea preventiva a deputatului Ion Stan, insa aceasta camera legislativa nu s-a mai putut intruni inainte de scrutinul din 9 decembrie pentru a da, la randul sau, un vot in acest sens.

Deputatii nu au putut sa se pronunte nici in 12 decembrie pe solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, din lipsa cvorumului, presedintele Camerei anuntand atunci ca raportul Comisiei juridice ramane pe ordinea de zi a viitorului Parlament.

Ponta: Ion Stan nu mai poate face parte din PSD

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, dupa respingerea in plenul Camerei a ridicarii imunitatii lui Ion Stan, ca acesta nu mai poate face parte din PSD si ca solutia, in urma votului deputatilor, ar fi ca acesta sa demisioneze din Parlament.

Ponta a precizat in mai multe randuri ca el, in calitate de deputat, a votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan.

Premierul a mai aratat ca votul din Camera Deputatilor va afecta Romania in plan extern, in privinta MCV si a aderarii la Schengen.

Victor Ponta a precizat ca PSD va lua decizia politica de a-l inlatura pe Ion Stan din partid, dar ca acest lucru nu rezolva ridicarea imunitatii deputatului, singura solutie in acest sens fiind demisia lui Stan din Parlament.