Cutremur de 7,7 in Alaska. Alerta de tsunami pentru vestul Canadei si Alaska

O alerta locala de tsunami a fost emisa pentru vestul regiunii canadiene British Columbia si zona Cape Suckling (Alaska) dupa cutremurul de 7,7 produs in cursul noptii de vineri spre sambata (sambata dimineata, ora Romaniei), anunta Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA, scrie Mediafax.

Conform Centrului de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA (WCATWC), alerta de tsunami este valabila pentru zonele de coasta din regiunea situata la granita dintre statul american Washington si regiunea canadiana British Columbia, precum si pentru zonele de coasta din Cape Suckling (Alaska).

Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific (PTWC), care vizeaza intreaga regiune a Oceanului, nu a emis nicio alerta generala in urma acestui eveniment teluric.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,7 s-a produs in largul coastelor statului american Alaska, anunta Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul a avut loc vineri la ora locala 23.58 (sambata, 10.58, ora Romaniei), la adancimea de 9,6 kilometri.

Cutremurul s-a produs in larg, iar epicentrul a fost la 102 kilometri vest de orasul Craig (Alaska), la 335 de kilometri sud de Juneau (Alaska), la 303 kilometri vest de Prince Rupert (Canada) si la 402 kilometri vest de Terrace (Canada).

Sursa foto:
Google Maps


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri