Antonescu a spus ca doreste ca acest congres sa fie "clarificator" din multe puncte de vedere.

Primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches, si deputatul PNL Octavian Bot au fost propusi pentru excludere in sedinta BPC a PNL.
Solicitarile pentru excluderea celor doi sunt cuprinse in mapa pentru sedinta conducerii PNL, urmand a fi analizate de BPC, care poate decide sa inainteze Delegatiei Permanente spre validare.

Prima sedinta a conducerii PNL din acest an, dar si prima dupa investirea Guvernului USL in decembrie, are pe ordinea de zi validarea secretarilor de stat ce revin liberalilor, precum si o discutie in ceea ce priveste posibilele excluderi din partid, Catalin Chereches fiind primul vizat.

Un subiect al reuniunii vizeaza eventualele propuneri de excludere din partid a unor primari. Chiar daca in timpul campaniei electorale presedintele PNL s-a aratat deranjat de anumite atitudini ale unor lideri din partid, promitand inclusiv sanctiuni la prima reuniune la liberalilor dupa anuntarea rezultatului alegerilor, Antonescu s-a repliat vineri precizand ca ar fi de acord deocamdata doar cu excluderea primarului din Baia Mare, Catalin Chereches. Liderul PNL a argumentat prin faptul ca primarul de Baia Mare a dus o campanie impotriva candidatilor PNL desemnati in municipiu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hapotti, a declarat, luni, ca primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, s-a comportat intr-o maniera incalificabila, care presupune excluderea din partid.