Corlatean: Nu stim cum a murit romanul in operatiunea din Algeria

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, ca autoritatile romane nu au primit inca informatii legate de modul in care a murit cetateanul roman si ca ministrul algerian de Externe l-a informat, in ultima convorbire, ca operatiunea din Algeria este terminata.

Corlatean a precizat ca a avut, in cursul zilei de sambata, patru sau cinci convorbiri telefonice cu ministrul algerian de Externe.

"Discutia ultima cu ministrul algerian de Externe ne-a adus ca informatie finala, din pacate, vestea cea proasta, dar si informatia in legatura cu eliberarea unui grup mai mare de cetateni straini intre care ar fi figura si un cetatean roman si faptul ca operatiunea din Algeria este practic terminata", a anuntat demnitarul roman.

Corlatean a spus ca a apreciat cooperarea la cel mai inalt nivel a ministrilor de Externe si ca, dincolo de alte discutii internationale, au cooperat in momente importante.

Premierul Victor Ponta a precizat, la randul sau, ca familia romanului ucis in Algeria a fost informata despre soarta acestuia.

"Ne-am facut datoria de a informa familia. Nu mi-as fi iertat daca ar fi aflat o asemenea veste din presa. Am asigurat familiei si consiliere psihologica", a spus premierul.

El a mai spus ca trei dintre cetatenii romani sunt in custodia autoritatilor romane si, in cel mai scurt timp, vor ajunge in tara iar al patrulea urmeaza sa fie preluat de autoritatile romane si, ulterior, va urma aceeasi procedura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri