"MAE isi exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile algeriene nu au informat corect, complet si la timp in legatura cu situatia reala de sanatate a cetateanului roman", a precizat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc (foto), citat de Mediafax.

El a mentionat, reluand informatia difuzata duminica de MAE, ca un al doilea cetatean roman a decedat in urma conflictului terorist din Algeria.

Cazanciuc a precizat ca din informatiile obtinute de autoritatile romane rezulta ca decesul celui de-al doilea cetatean roman a intervenit la spital ca urmare a ranilor grave suferite de acesta.

"Partenerii occidentali ne-au confirmat in cursul zilei de ieri ca ultimul cetatean roman era eliberat si spitalizat in conditiile in care nu a fost permis accesul la fata locului. In incheierea operatiunii militare a dezvaluit adevarata dimensiune a atacului terorist, numarul mare de victime si violenta asupra multor cetateni. MAE va asigura repatrierea corpurilor neinsufletite a celor doi cetateni romani", a adaugat Cazanciuc.

Sursa foto: Agerpress