MAE, profund dezamagit ca autoritatile algeriene n-au informat corect

Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat, astazi, ca ministerul ii exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile alegeriene nu informat corect, concret si la timp despre situatia celui de-al doilea roman mort in urma atacului din Algeria.

"MAE isi exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile algeriene nu au informat corect, complet si la timp in legatura cu situatia reala de sanatate a cetateanului roman", a precizat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc (foto), citat de Mediafax.

El a mentionat, reluand informatia difuzata duminica de MAE, ca un al doilea cetatean roman a decedat in urma conflictului terorist din Algeria.

Cazanciuc a precizat ca din informatiile obtinute de autoritatile romane rezulta ca decesul celui de-al doilea cetatean roman a intervenit la spital ca urmare a ranilor grave suferite de acesta.

"Partenerii occidentali ne-au confirmat in cursul zilei de ieri ca ultimul cetatean roman era eliberat si spitalizat in conditiile in care nu a fost permis accesul la fata locului. In incheierea operatiunii militare a dezvaluit adevarata dimensiune a atacului terorist, numarul mare de victime si violenta asupra multor cetateni. MAE va asigura repatrierea corpurilor neinsufletite a celor doi cetateni romani", a adaugat Cazanciuc.

Sursa foto: Agerpress

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri