Ambasadorul Algeriei: Nu a fost o eroare de comunicare din partea autoritatilor noastre

Ambasadorul Algeriei la Bucuresti, Habib Chawki Hamraoui (foto), a declarat, luni, ca nu a fost nicio eroare de comunicare din partea autoritatilor din tara sa privindu-i pe ostaticii romani de la In Amenas, aratand ca au fost transmise informatii clare despre starea acestora.

"Noi am spus clar autoritatilor romane ca avem un decedat, trei eliberati si unul despre care nu aveam informatii si, cand am aflat de decesul celui de-al cincilea, le-am transmis la momentul oportun", a declarat ambasadorul algerian, dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni a presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii corpului diplomatic.

De asemenea, el a subliniat ca "nu a fost o eroare de comunicare din partea Algeriei" si, intrebat despre declaratiile Ministerului roman de Externe in acest sens, a aratat ca aceste intrebari trebuie adresate autoritatilor romane, scrie Mediafax.

Intrebat de ce nu s-a comunicat in prima faza ca al cincilea roman ostatic eliberat era ranit grav, ambasadorul algerian a subliniat ca nu a avut aceasta informatie.

"Nu avem ce sa ne reprosam", a adaugat el, aratand ca autoritatile din tara sa au intervenit pentru salvarea tuturor ostaticilor, fara discriminari sau preferinte.

"In fata unui asemenea act, nu se pune problema nationalitatii. Toti oamenii sunt egali in fata legii si a lui Dumnezeu. Niciunul nu e mai scump pentru altul. Carta Drepturilor Omului e clara, fara discriminari, intervenim pentru salvarea tuturor. Am intervenit pentru salvarea tuturor. Daca putem apoi, de dragul luxul politicii si al protectiei mediului, sa salvam arborii si animalele, am facut-o", a declarat ambasadorul Habib Chawki Hamraoui, vizibil iritat de intrebarile jurnalistilor romani referitoare la modul in care s-a intervenit la In Amenas.

"As vrea sa va spun ca a fost o operatiune complexa si complicata, comandourile erau constituite din persoane de nationalitate straina, doar trei algerieni. Armata algeriana a fost obligata sa intervina in teren la momentul oportun atat pentru eliberarea celor 800 de ostatici, algerieni si straini, si pentru a nu crea un precedent in negocierea cu teroristii. As vrea sa transmit pozitia clara a Algeriei: fara negocieri cu teroristii si lupta neobosita pentru terorismul international", a spus diplomatul algerian.

El a subliniat si ca actiunea armatei din tara sa a fost "rapida", intr-o situatie in care deciziile se luau la minut "pentru a nu-i lasa pe teroristi sa preia destinul lumii prin ostatici si acte cum au fost acestea".

De asemenea, el a tinut sa prezinte condoleante poporului roman, familiilor victimelor atacului terrorist, dar si "bucuria eliberarii celorlati".

Duminica, secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat ca ministerul ii exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile alegeriene nu informat corect, concret si la timp despre situatia celui de-al doilea roman mort in urma atacului din Algeria.

Sursa foto: Agerpress

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri