Inca o data, un studiu ne arata ca romanii sunt stresati in legatura cu situatia lor financiara, iar salariile mici ii determina pe multi dintre ei sa ia masuri drastice, care ajung pana la micsorarea portiilor de mancare, potrivit cercetarii National Happiness realizata de Novel Research.
Intrebati daca sunt stresati in legatura cu situatia lor financiara 99% dintre respondenti au afirmat ca afirmativ, iar circa 1 din 5 romani simt un stres coplesitor din acest motiv.

De asemenea, 35% simt un stres ridicat legat de situatia financiara.

Romanii traiesc de la un salariu la altul

Circa 30% dintre romani declara, de asemenea, ca "tot timpul" sunt in situatia in care abia se descurca din punct de vedere financiar si traiesc de la un salariu la altul.

Doar 2,5% dintre respondenti sustin ca nu sunt niciodata intr-o astfel de situatie.



In conditiile in care se confrunta cu situatii financiare dificile, mai multe de 1 din 5 romani sunt in imposibilitatea de a-si plati facturile (apa, telefon, card de credit etc.) la timp in fiecare luna.

In total, 73,8% dintre participantii la cercetare sustin ca intarzie plata facturilor in lipsa banilor, in timo ce doar 26,2% spun ca nu platit niciodata mai tarziu o factura.

Portii de muncare mai mici

La intrebarea "ati mancat mai putin pentru ca nu ati avut suficienta mancare sau bani pentru mancare", 22,5% au declarat ca au fost in aceasta situatie de cel putin o data pe luna, iar 15,4% cel putin o data la trei luni.


Tot din lipsa banilor, multi romani ies tot mai putin din casa, astfel ca peste 85% sustin ca au rarit iesirile. La polul opus, cei care nu si-au modificat precventa iesirilor pe motive financiare sunt in precent de 14,6%.



In plus, in datele studiului se mai arata ca 93,5% dintre respondenti afirma ca nu au suficient de multi bani pentru a-si cumpara lucrurile pe care si le doresc.



Studiul realizat de compania de cercetare Novel Research, Arsenoaiei&Matasel si Strategescu.ro pe un esantion de 1.000 de respondenti, in perioada august-septembrie 2012.




Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri