Politia din Sussex sustine ca cei doi romani, in varsta de 21 si, respectiv, 27 de ani, locuiesc in Eastbourne si asteptau autobuzul in momentul in care au fost atacati. Agresorii erau insotiti de doua femei si i-au intrebat pe romani de unde sunt inainte de a-i lovi.

Politia din Sussex sustine ca atacul, care a avut loc la 25 ianuarie, intre orele 03.00 si 03.30, a fost tratat ca atac rasist in forma agravanta.

"Din nefericire, nu avem descrierea detaliata a agresorilor dar ambii erau albi", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

"Unul era slab, de aproximativ 1,82 metri inaltime, avea in jur de 21 de ani si purta o geaca sport de culoare gri, in timp ce al doilea avea aproximativ 1,80 metri, constitutie medie si in jur de 23 de ani", a adaugat el.

"Nu exista o inregistrare a camerelor de supraveghere cu incidentul, iar la momentul respectiv nu au fost martori oculari. Daca cineva are vreo informatie, il rugam sa sune la politie cat mai repede posibil", a continuat acesta.

Guvernul britanic ia in considerare, intre alte optiuni, lansarea unei campanii publicitare negative in Romania si Bulgaria, in incercarea de a a-i convinge pe potentialii imigranti sa nu vina in Marea Britanie dupa anularea restrictiilor.

Citeste si Britanici, noi va asteptam! 10 motive sa va mutati in Romania

Sursa foto: freedigitalphotos.net