Astfel, MS intentioneaza sa puna in dezbatere publica, pana la jumatatea lui 2012, un nou proiect de lege a malpraxisului.

Ministerul considera ca legislatia privind rezolvarea cazurilor de culpa medicala trebuie revizuita de urgenta, avand in vedere situatiile tot mai dese in care medici romani sunt sunt suspicionati sau acuzati de malpraxis.

Noile prevederi trebuie sa introduca notiuni si criterii clare pentru o mai buna gestionare a situatiilor de culpa medicala sau a suspiciunilor de culpa medicala, inclusiv a modului de stabilire si aplicare a sanctiunilor, se arata intr-un comunicat.

Ministerul Sanatatii intentioneaza organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesionistii din sistemul sanitar, cu societatea civila, asociatii ale pacientilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurari si reprezentanti ai Baroului National, astfel incat, pana la jumatatea acestui an, sa fie finalizat un proiect de lege pe care, ulterior sa-l inainteze Parlamentului spre aprobare.