"Ponta nu vine decat sa accentueze ca nu il intereseaza modul in care guverneaza tara, ci propria imagine. Cand este in dificultate inventeaza teme dupa teme, sa abata atentia publicului (...) Sa isi faca treaba in tara si sa se apuce de absorbtia fondurilor europene", a declarat Blaga, inaintea sedintei BPN al PDL.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminica seara, ca acordul de colaborare semnat cu presedintele Traian Basescu ramane in vigoare si este unul important pentru Romania desi considera ca multe dintre elementele din document privind pozitia care trebuie adoptata de Romania in probleme externe nu mai sunt valabile.

Seful Guvernului s-a referit astfel la prevederile din acord privind legarea aderarii la Schengen de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si bugetul comunitar al Romaniei pentru perioada 2014-2020.

"Ce am stabilit in pactul de colaborare nu mai e valabil. Ce am stabilit legat de MCV si de aderarea la Schengen nu a fost respectat, ce am stabilit sa obtinem la Bruxelles nu am obtinut", a spus Ponta, duminica, la RTV.

Intrebat daca in aceste conditii considera ca acordul semnat cu Basescu a fost incalcat, Ponta a raspuns insa negativ, afirmand ca acesta ramane valabil.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca fara transmiterea catre guvernele tarilor UE a unei scrisori semnate de premier si presedintii Camerelor privind aspectele negative din raportul MCV, Romania are sanse aproape zero privind o decizie de aderare la Schengen in Consiliul JAI din martie.

Premierul Ponta a afirmat insa ca presedintele Traian Basescu lupta impotriva intereselor Romaniei daca se bate pentru ca decizia din luna martie privind aderarea la spatiul Schengen sa fie legata de Mecanismul de Cooperare si Verificare.