Presedintele a spus ca nu o sa poata sa spuna niciodata ca nu ii mai iubeste pe cei din PDL.

Basescu a tinut insa sa mentioneze ca actualul PDL nu mai seamana cu partidul din care el a plecat pentru a fi presedinte sau cu cel condus de Emil Boc.

"In interior seamana cu FSN-ul. Pentru mine PDL-ul nu mai e un instrument, nu ma mai poate ajuta. Ma poate ajuta Guvernul, cu care am facut un pact", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

Presedintele a mai spus insa ca va ramane mereu aproape de PDL.

"PDL are prezidentiabil in momentul de fata"

"PDL are prezidentiabil in momentul de fata. Oameni care sa se bata de la egal, la egal. Cu notorietate, cu tot ce trebuie", a spus Basescu.
El nu a dorit sa dea nume, dar a precizat ca se refera la un barbat tanar.

Potrivit presedintelui, PDL se confrunta cu "o incapacitate de a vedea ziua de maine a celor care conduc azi PDL".

"Ma refer la varsta. Discutam despre marea noua etapa de alegeri 2016, azi suntem in 2013. Cum vedeti un politician de 60 de ani in competitie cu Victor Ponta Victor Ponta pana in 2016, dar si 2014, indiferent ce plusuri, ce minusuri are in caracter, este un politician care se va roda. Vreti sa va imaginati un politician de 60 de ani, de pe vremea FSN-ului, in competitie cu Victor Ponta si Crin Antonescu? Va imaginati scena aia, cu trei pupitre. Cine pleaca penibil de pe scena aia? E vremea, e generatia de 40 de ani. Trebuie sa vezi doi metri in fata. Si nu vor sa se uite in partid", a spus Basescu.